П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Ситуація на Харківщині та в регіонах. Ранок 17 січня

Ситуація на Харківщині та в регіонах. Ранок 17 січня

📍 Харківщина

Минулої доби ворог продовжував терор мирного населення прифронтових населених пунктів Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів області.

▪️ У Куп’янську обстрілами пошкоджено 2 п’ятиповерхових багатоквартирних будинки, 7 приватних домоволодінь. Поранення отримали 41-річний чоловік та жінка 65 років.

У Вовчанську Чугуївського району від обстрілів постраждала будівля Центральної районної лікарні, пошкоджено 7 приватних будинків.

У смт Білий Колодязь Вовчанської громади пошкоджено 3 приватних будинки та об’єкт цивільної промисловості.

▪️ Наші захисники на лінії зіткнення надійно тримають позиції та дають рішучу відсіч окупантам. Віримо в ЗСУ та працюємо на Перемогу далі!🇺🇦

Олег Синєгубов


📍 Запорізька область

Вночі ворог здійснив артилерійський обстріл Біленьківської громади у Запорізькій області. Внаслідок влучання снарядів 120 мм у сектор приватної житлової забудови, пошкоджено три будинки, надвірні споруди та автомобілі. Люди не постраждали.

📍 Дніпропетровщина

росіяни тричі ударили по Нікопольщині з важкої артилерії. Туди ворог скерував понад 20 снарядів. Люди не постраждали.

📍 Донеччина

За 16 січня росіяни вбили 2 мирних жителів Донеччини: у Бахмуті та Сєверному. Ще 1 людина в області дістала поранення.


Завдаючи ударів по населених пунктах, ворог продовжує знищувати інфраструктуру та помешкання цивільного населення, тим самим порушує норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Протягом минулої доби противник завдав 2 ракетних і 7 авіаційних ударів та здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зокрема, по цивільній інфраструктурі, є поранені та загиблі серед мирного населення.

Противник не полишає своїх намірів захопити повністю Донецьку області. Веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах понад 20 населених пунктів, в тому числі: Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, , Краснополівка, Сіль, Соледар, Білогорівка, Бахмут, Північне, Кам’янка, Водяне, Невельське, Мар’їнка, Побєда Донецької області.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили пункт управління, 11 районів зосередження окупантів, склад пально-мастильних матеріалів та склад боєприпасів ворога.

Вірте в Збройні Сили! Разом переможемо! Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *