П’ятниця, 29 Березня, 2024
Головна > ГАЗЕТА > БЕСIДИ,ІНТЕРВ'Ю > Молодь сама робитиме власне дозвілля цікавим

Молодь сама робитиме власне дозвілля цікавим

Українська молодь – неперевершена. Вона наділена неймовірною тягою до життя і вибуховою енергією, яка збиває наповал своєю впевненістю і вірою в завтрашній день. До редакції завітали представники прогресивної молоді Близнюківщини – Єфіменко Богдан та Ніколенко Ігор.

Юнаки дружать зі школи, бо однокласники, мають спільні інтереси – займаються паверліфтингом, та, навчаючись дистанційно, хочуть принести користь громаді та й підзаробити.  

БОГДАН здобуває вищу освіту в Харківському Національному університеті імені В.Каразіна, де вивчає спеціальність «міжнародні економічні відносини».  Він вільно володіє англійською мовою і вперто вивчає китайську.

Юнак каже: «Англійською я володію на рівні В, що дозволяє вільно розмовляти з носіями мови. А ось вивчити китайську – це виклик для мене самого. Стало цікаво, чи зможу. До слова, в нашому університеті вивчають цю мову, окрім мене, лише десять студентів. Мені подобається пізнавати нове і прикро, що війна, розпочата росією, зламала багато планів. Власне 24 лютого минулого року життя кожного українця розділилося на ДО та ПІСЛЯ. Я чітко розумію, що  так, як було до війни, вже більше ніколи не буде. Втім, треба йти вперед і працювати ще більше, бо того вимагає час, в якому нам довелося жити».

ІГОР – студент Державного біотехнологічного університету м.Харкова.  На факультеті фінансово-економічних відносин він вивчає  спеціальність «логістика». Юнак любить писати вірші. «Я захоплювався творами Шевченка та Стуса, у 10 класі написав власний вірш,  в якому планував створити образ  вічного героя України, але тоді мені це не вдалося», – посміхаючись, розповідає хлопець. А зараз Ігор пише вірші про кохання і, навіть, один з них під назвою «Сонна артерія» прочитав працівникам редакції.

Окрім основної діяльності – навчання, ці молоді люди допомагають селищній раді розвивати молодіжний простір. Вони розповідають: «Наразі ми працюємо в селищній раді над проєктом, мета якого закладена в заохоченні молоді у вивченні історії Близнюківщини та розвитку цікавого молодіжного дозвілля. Молодь повинна не деградувати, проводячи вільний час в комп’ютерних іграх та попиваючи, в кращому випадку, каву, а розвиватися. Тільки цілеспрямовані та грамотні люди зможуть побудувати нову Україну».

Варто нагадати, що з 1 лютого у селищній раді фахівцем молодіжного дозвілля Центру надання культурних послуг працює Богдан Бухтатий. Саме під його керівництвом гості нашої редакції будуть втілювати проєкти в життя.  

Богдан пояснює: «Наразі лише готується грантовий проєкт щодо вивчення історичної спадщини Близнюківщини. Він дуже цікавий, цифровий, але поки що зарано говорити про його втілення. Щодо Молодіжного Центру, то він планується на базі читального залу центральної бібліотеки у Близнюках. Там буде створено таку собі молодіжну зону, де проводитимуться різноманітні тренінги та буде маса настільних ігор. Тобто, молодь матиме місце, де зможе проводити вільний час, що наразі є критично важливим для нашої громади.

Стосовно студентів Єфіменка та Ніколенка, то вони якраз і є представниками молоді, для якої і створюватиметься Центр. А ще хлопці ерудовані, мають багато ідей, Богдан вільно володіє англійською, вивчає китайську, а Ігор – людина творча. Думаю, що молодь сама і робитиме власне дозвілля не просто цікавим, а й розвиваючим особистісні дані».

Оксана ГРАЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *